Computer/Playstation/

I klubben har vi et dejligt computer-rum. Her har vi 10 maskiner sat op i et netværk så vi kan spille mod og med hinanden. Ovenpå er der 4 tøsecomputere, hvor der som oftest spilles The Sims. Derudover har vi en PlayStation i stueetagen

Vi arrangerer løbende turneringer i forskellige spil, og der er ind imellem mulighed for at spille på storskærm i vores multirum.

Uddrag fra vores mediepolitik:

Vi har computere i klubberne, da de har stor betydning i børnenes hverdag. Computere og IT generelt er blevet en så integreret del af vores samfund, at vi ser det som en absolut nødvendighed, at børnene får et hensigtsmæssigt forhold til disse medier og lærer at bruge dem både kreativt og kritisk.

Vi oplever at børnene skaber et positivt samvær omkring spillene. De oplever et fællesskab omkring det at spille, både de der spiller, men også de som er tilskuere. Ofte bærer fællesskabet videre ud over selve
spillet og giver anledning til samtaler omkring et givent spil.

Det skaber samvær omkring andre aktiviteter samt mulighed for udvikling af nye venskaber. Det er kendetegnende for de fællesskaber der opstår omkring spillene, at de ofte både er på tværs af alder samt hvilken klasse børnene går i.

Selvom der i mange spil spilles imod hinanden, foregår dette ofte i ”hold”, hvor det er vigtigt at kunne samarbejde med hinanden for at opnå succes. Ydermere oplever vi, at børnene i mange spil aktivt hjælper hinanden og giver gode råd, også selvom man ”bare” er tilskuer.

I fritidsklubben skriver børnene sig på en liste ved de enkelte computere og det er kun tilladt at spille i den afsatte tid (oftest ½ time ad gangen). Dette praktiserer vi for at sikre, at ingen sidder ved computerne hele tiden uden at deltage i andre aktiviteter, samt for at skabe mulighed for at alle, der har lyst til at bruge computerne, også har en mulighed for dette.

Sidst opdateret: 12.02.2019